Wednesday, 14 November 2012

Set Slimming Shaklee

Salam Maal Hijrah wahai sayang-sayangku~
How are you?
Harap semuanye baek2 hendaknye~
OK hari ni saya nak berkongsikan mengenai salah satu set yg sangat popular bg kalangan customer Shaklee~

Taraaa~ Slimming Set Shaklee~

Slimming Set Shaklee mengandungi - Herbalax, Alfalfa, Lecithin, ESP~
Dengan Izin Allah InshaAllah hasil yang diperolehi mmg super duper berbaloi!
Let me share function each of this supplement

1) DETOX


-Sebelum anda memakan suplemen untuk slimming, anda perlu detox terlebih dahulu. Detox sangat diperlukan untuk membersihkan usus-usus kita daripada lemak, toksin dan lendir (semua yang degil-degil tu). Ia akan dikeluarkan melalui air besar. Apabila usus kita dah bersih dan cun, barulah mudah untuk ia membuat kerjanya - iaitu dapat mengoptimumkan penyerapan nutrien!

Supplemen yang melaksanakan tugas ini ialah~ Alfalfa + HerbalaxWalaubagaimanapun, bagi ibu-ibu yang menyusukan anak anda cuma boleh mengambil Alfalfa dan Fiber Plan sahaja. Herb Lax pula sesuai bagi yang tidak ada komitmen dengan menyusui si manja. Oh ya! Satu lagi.. Bagi yang ada masalah sembelit, Herb Lax ini sangat sesuai untuk anda. Kalau anda ok dan tiada masalah sembelit, Alfalfa danFiber Plan adalah pilihan yang sesuai.2) PROTEIN

Mengapa perlukan protien? Kerana protein ini antara tugasnya yang paling best adalah untuk meningkatkan metabolisme badan. Selain daripada itu, ia membuatkan kita membina otot dan membuatkan kita kenyang lebih lama. Fakta lain yang menarik ialah ia mampu membantu membakar kalori kita sehingga 35%! Hebat kan?

Di Shaklee kami mempunyai 2 cadangan:

i) Untuk ibu yang menyusukan, anda boleh mengambil Energizing Soy Protein (ESP) 
*Bonus ianya mempercepatkan penghasilan susu badan dan kalau consume secara istiqamah akan membuatkan kulit anda menjadi gebu*ii) Bagi yang tidak menyusukan, kami mengesyorkan anda untuk mengambil Cinch Shake Mix3) LECITHIN

Lecithin adalah sangat penting ya puan-puan. Ini adalah kerana fungsi utamanya adalah sebagai 'pemecah/pencair lemak' ataupun 'fat emusifier'. Ini adalah apabila dia 'bertemu' dengan lemak lemak degil, dia akan 'memecahkan dan bercampur/bergabung' dengan lemak-lemak tu dan seterusnya membawa lemak tu keluar dengan bantuan fiber. 

Jadi ini adalah suplemen utama yang dapat dikongsi bersama-sama anda semua. Tetapi harus diingat, jangan menganggap dengan hanya memakan suplemen ini tapi anda masih lagi meneruskan diet dan gaya pemakanan yang sama - keberkesanan itu mungkin akan berkurangan. 
Jadi pastikan anda:

- Kawal pengambilan kalori makanan anda (Lebihkan sayur-sayuran, buah-buahan, kurangkan manis)
- Minum air dengan banyak 2-3 L sehari (Air akan membantu anda mudah lawas, flush semua toksin dalam badan dan mengurangkan kepekatan darah)
- Berdisiplin dalam mengambil suplemen di atas
- Berdoa dan tawakal pada Allah

Secara ringkasnya, Set Slimming Shaklee ini:


1) Untuk yang menyusukan anak: 
- Alfalfa / Fiber- ESP- Lecithin
2) Yang tidak menyusukan anak: 
- Herb Lax / Fiber / Alfalfa- Cinch Chake Mix / ESP- Lecithin


Ok mari kita baca testimoni mereka yang telah mencuba set slimming Shaklee

Berminat utk mencuba?
Ayuh PM saya utk mengetahui info dengan lebih detail
PM/SMS/WhatsApp
nurulnadia_144@yahoo.com/ 0134167522


No comments:

Post a Comment