Tuesday, 12 November 2013

ECZEMA & ALLERGY! Ouchhh Maluuu~Assalamualaikum semua :)

Today tetiba dapat pertanyaan dari customer yang mengalami masalah ECZEMA a.k.a ALLERGY~
Awww~ Sungguh simpati bila mengetahui keadaan customer yang mengalami masalah ini~
Sehingga kan luka dan berdarah kulit akibat slalu sangat menggaru :(

APA ITU ECZEMA?
Eczema merupakan masalah penyakit kulit yang biasa dialami di kalangan bayi yang berumur antara 2 - 6 bulan. Salah satu jenis ezcema ialah "Atopic Dermatitis."

"Atopic" adalah satu masalah genetik yang akan menyebabkan daya tahan mekanisme pesakit menjadi abnormal dan kemudian mencetuskan simptom "oversensitivity."

Sungguhpun keadaan akan bertambah baik apabila bayi mencapai umur 6 tahun, kemungkinan masalah kulit eczema berkekalan sehingga dewasa ada berlaku.

Walaupun eczema bukan penyakit berjangkit, ia masih merupakan penyakit yang komplikasi yang sering menyebabkankeresahan dan ketidakselesaan pada pesakit.


GEJALA-GEJALA ECZEMA
Acute Eczema
  • "Erythema", kulit berasa panas, bergejolak dan gatal, keradangan.
  • "Papules", pembentukan tompok-tompok merah.
 Eczema Kronik
  • Kulit mejadi kering, berair dan bersisik.
  • Kulit menebal, menjadi kasar dan berkedut.Tahu tak remaja atau dewasa pun masih mengalami masalah eczema, tau tak mcm mana nak atasinya dalam masa yg singkat?  

# CARA ATASI ECZEMA DALAM MASA 5 HARI
Shaklee mempunyai beberapa produk bagi mereka yang mempunyai masalah eczema.

RAWATAN DALAMAN

ALFAFA
Alfalfa merupakan raja bagi segala tumbuhan dan herba. Alfalfa Complex Shaklee kaya dengan kandungan klorofil yang dapat membantu masalah penyakit kulit seperti eczema.

 OMEGA GUARD
Omega Guard mempunyai Omega 3 yang bersifat anti inflamasi yang dapat mengawal keradangan kulit serta dapat menghaluskan kulit dan meningkatkan imuniti kulit terhadap jangkitan.

MEAL SHAKES @ ESP
Meal Shakes dan ESP baik untuk pemulihan luka dan proses pengantian sel baru yang lebih sihat. Sel badan yang sihat memudahkan penyerapan nutrien dalam badan seterusnya memulihkan luka eczema dengan cepat.

NUTRIFERON
 Mereka yang mempunyai eczema dikaitkan dengan sistem imuniti yang rendah dan abnormal untuk melawan sebarang jangkitan kulit. Maka, Nutriferon sangat digalakkan bagi mereka yang mempunyai masalah imuniti badan yang rendah.

RAWATAN LUARAN

HERBAL BLEND
Boleh disapu dapat tempat yang terdapat jangkitan eczema. Herbal Blend Shaklee sangat sesuai bagi mereka yang mempunyai masalah eczema kering dan kulit kasar.
*tidak sesuai bagi eczema berair.BASIC H
Basic H2 Shaklee sangat sesuai untuk digunakan bagi mereka yang alah kepada sabun yang mempunyai bahan kimia. Campuran 5 titis Basic H2 ke dalam baldi mandian sudah mencukupi untuk mengering dan merawat eczema. Tidak sesuai untuk pesakit eczema kering kerana boleh menyebabkan kulit bertambah kering dan bersisik.


VITAMIN E
Boleh di sapu untuk menghilangkan luka eczema berair dan memudarkan parut.Jom kita baca review mereka yang telah mencuba set ECZEMA shaklee ^^Untuk pertanyaan Lanjut
Sila hubungi saya seperti dibawah~


Detail~
SMS|wa - 0134167522
nurulnadia - SID 908581 
COD- Pulau Pinang


#Hidup utk memberi~

With 
Ibu Iman


No comments:

Post a Comment